Dordogne - Omgeving

 

 

 

 

In de omgeving is voor natuurliefhebbers van alles te beleven. U kunt er eindeloos wandelen door de prachtige bossen, verkoeling zoeken in de rivier de Dordogne, op zoektocht gaan naar ruïnes en grotten, oude karakteristieke dorpjes bekijken en genieten van schitterende vergezichten.
Ook op recreatief en cultureel gebied heeft de omgeving u veel te bieden.

Historische stadjes
Het schitterend gerestaureerd middeleeuwse stadje Sarlat heeft vele restaurantjes, terrassen en culturele activiteiten, zoals straattheater en exposities. De zaterdagmarkt in het oude stadscentrum is zeker een bezoekje waard. Vanuit het huis is Sarlat via mooi aangelegde fietspaden (oude spoorbaan) te bereiken.
Het vestingstadje Domme geeft u een schitterend uitzicht over de Dordognevallei.
Village le Bournat in Le Bugue, hier bevindt zich een buitenmuseum met een o.a. een boerderij, huis, school, winkel, zaagmolen, kostuums, gebruiksvoorwerpen en gereedschappen en machines die een indruk geven van het leven in de voorgaande eeuwen.
Rocamadour is vooral beroemd als bedevaartsoord, waarbij men op de knieën de trappen beklom naar de hoog gelegen kerk met de zwarte madonna.
La Roque Gageac is bekend als één van de meest pittoreske dorpjes van Frankrijk.
Les Eyzies-de-Tajc de hoofdstad van de Préhistorie, is een kleine plaats in de Périgord Noir. Het ligt aan de rivier de Vézère, een zijrivier van de Dordogne. In
en rond dit plaatsje zijn talloze prehistorische grotten
Souillac met zijn Byzantijnse koepelkerk, de markt op vrijdag en verschillende culturele festivals is zeker de moeite waard.

Kastelen

Wanneer u geïnteresseerd bent in kastelen komt u in de Dordognestreek zeker aan uw trekken.
U vindt er meer dan duizend, o.m. het vlakbij gelegen kasteel Fénelon in Sainte Mondane en het kasteel Les Milandes, beroemd geworden door Josephine Baker. Andere bezienswaardige kastelen zijn: Château Hautefort, Château Beynac, Château Castelnaud, Château La Treyne, Château Belcastel en Château Castenau


Grotten
Bezienswaardig zijn de talrijke prehistorische grotten. De beroemste is die van Lascaux II, u kunt hier de replica van de echte grot van Lascaux bezoeken. De Grotte de Rouffignac heeft meer dan 250 rotstekeningen, de entree is met een elektrisch treintje. Grotte de Cougnac is ook bekend om zijn vele rotstekeningen.
Roc St. Christophe, heeft de grootste overhangende rotsspleet in Europa en is sinds de prehistorie bewoond. Deze staat vermeld op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Grotten met druipstenen zijn onder andere: Grotte du Grand Roc, Grotte de Cougnac, Grotte de Domme en Gouffre de Padirac, u kunt hier meevaren op een ondergrondse zijrivier van de Dordogne.

Tuinen
Tuinen om te bezichtigen zijn: Les jardins d’eaux in Carsac, Jardins de Cadiot bij Carlux,
Jardins d’ Eyrignac, de kasteeltuinen bij Chateau Hautefort en Les jardins de Marqueyssac.
Tenslotte
Meer naar het zuiden, in het departement de Lot, ligt de stad Cahors. Met zijn oude stadsgedeelten en zijn Pont Valentré, is deze stad zeker een bezoek waard. Ook is de regio Cahors beroemd om zijn voortreffelijke wijnen, veel wijnkelders zijn opengesteld voor het publiek.
Kortom in de Dordogne is in ieder jaargetijde voor iedere vakantieganger genoeg te vinden. Van heerlijke rust, tot bruisende activiteit.