Dordogne - Route

 

 

 

Met de auto 

Vanuit Midden-Nederland via Antwerpen, Gent, Lille, Parijs, Orléans, via de A71naar Vierzon. Vanaf Vierzon via de A20 naar Chateuroux, Limoges, Brive en Souillac.
Chateauroux (A20), Limoges.
Van Lille tot noordkant van Parijs en zuidkant van Parijs tot Vierzon péage (tolwegen). Bij Parijs zijn er verschillende mogelijkheden naar het zuiden.
Via de Boulevard Périphérique (veel kans op files) Paris Est, Paris Centre, Lyon, Bordeaux volgen of via La Francilienne (A104) een langere route maar met aanzienlijk minder kans op files. Het meest voor de hand ligt om bij Parijs de borden "Bordeaux" te volgen.
Indien u op uw gemak naar het zuiden wenst te reizen en geen tol wilt betalen is de oude N20, ten zuiden van Parijs, die u door vele mooie plaatsen leidt, een prima alternatief.
Vanaf Limoges vervolgt u de A20 naar Brive of Souillac voor de oostkant van de Dordogne.
Ter indicatie van de afstand naar de Dordogne bedraagt de route van Utrecht naar
Saint Julien-de-Lampon 1050 km.
Op de snelwegen geldt een maximumsnelheid van 130 km, autowegen 110 km, doorgaande wegen buiten de bebouwde kom 90 km en in de plaatsen 50 km. Ook in Frankrijk wordt streng gecontroleerd op snelheid. Via radar of trajectcontrole op de autoroutes.
Wanneer u een huis heeft gererserveerd krijgt u een nadere routebeschrijving thuis gestuurd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Met de trein

Per TGV (hogesnelheidstrein) van Lille naar Bordeaux (5 uur). In Angoulême stopt de TGV waar vandaan een busverbinding is met o.a. Périgueux en Brantôme, of naar Bordeaux van waar u de trein neemt naar Bergerac-Sarlat of Périgueux-Brive.
Met de trein (Thalys) vanuit Nederland naar Gare du Nord in Parijs, waar u van station moet wisselen naar Gare d’Austerlitz of Gare Montparnasse (TGV richting Bordeaux).
Vanaf Gare d’Austerlitz vertrekken de treinen naar het zuiden richting Toulouse. Vanaf Brive en Souillac zijn busverbindingen naar Sarlat.

Houdt u er rekening mee dat vele lokale busverbindingen uitsluitend ’s morgens en ’s avonds rijden en niet in het weekend.
In de Dordogne zijn lokale treinverbindingen die vele kleine stations aandoen.

In het zomerseizoen rijdt de autoslaaptrein vanaf Den Bosch, Luik of Brussel naar Brive. Ook als u niet met de auto wilt afreizen is deze trein een prima manier om naar het zuiden te reizen.
In Parijs hoeft u niet van station te wisselen. Reserveer tijdig.

 

 

 

 

 

 

 

 

Met het vliegtuig

 

 

 

Met Transavia kunt u vliegen van Rotterdam naar Bergerac. Bergerac - Saint Julien de Lampon i ongeveer 1.5 uur rijden met bijvoorbeeld een huurauto.
Via Parijs kunt u vliegen op Bordeaux, Périgueux, Bergerac of Toulouse.
Of vanaf Schiphol rechtstreeks op Bordeaux of Toulouse.